Duurzaamheid als beleid

_J5A4891

Onze ambitie? De meest milieubewuste mortelfabrikant zijn

Duurzaamheid is een belangrijk aspect in de bouwsector en duurzaam bouwen is steeds meer de standaard. Je houdt rekening met de volledige levenscyclus van een gebouw, hebt aandacht voor het verminderen van de milieubelasting en het gebruik van grondstoffen en energie. Hierbij is het gebruik van duurzame bouwmaterialen essentieel. Wij zijn op dit gebied al jarenlang voorloper met het Dubokeur voor DUurzaam BOuwen. Voortbordurend hierop hebben we de Remix “Green Collection” ontwikkeld, een nieuwe lijn milieubewust geproduceerde mortels.

Logo Green Horizon grijs

Remix Green Horizon

Onze duurzaamheidsambities gaan verder; wij willen de meest milieubewuste mortelfabrikant zijn. In onze fabrieken en in de logistiek investeren wij daarom fors in verduurzaaming. Daarnaast hebben wij het ‘Remix Green Horizon’ concept ontwikkeld. Alle onderdelen van onze organisatie, de productie, logistiek en de mortelrecepten toetsen we continu op CO2-, energie-, bindmiddelen- en grondstoffenbewustzijn.

Green Collection

Het Remix Green Horizon concept heeft geresulteerd in een unieke lijn droge mortels: Remix Green Collection.

Deze lijn bestaat uit droge mortels met maximale CO2 reductie en zorgvuldige toepassing van bindmiddelen, hulpstoffen, grondstoffen en gerecycled materiaal. Door een uitgekiende toepassing van innovatieve cementvervangers volstaat een lager cementaandeel, zonder dat dit ten koste gaat van de verwerkbaarheid, hechting en sterkte. De CO2 reductie is hierdoor 50-70% hoger dan gangbaar in onze markt.

Bekijk de mortels uit onze Green Collection

DUBOkeur voor duurzaam bouwen

Het DUBO keurmerk waarborgt de duurzaamheid van bouwproducten. Het keurmerk houdt rekening met verschillende aspecten van duurzaamheid, zoals materiaalgebruik, energiegebruik en milieubelasting. Bedrijven die het DUBO keurmerk willen verkrijgen, moeten voldoen aan strenge duurzaamheidseisen en laten zien dat zij zich inzetten voor een duurzame productie.

Onze DUBOkeur-certificaten

Remix is de enige metselmortelfabrikant die al sinds 2008 het DUBOkeur voor een breed assortiment droge mortels weet te behouden.