Logo-GC-Doorstrijkmortel-klein

Cementarme Metsel- en Doorstrijkmortels

Voortbordurend op het succes van het Green Horizon concept, heeft Remix de Green Collection milieubewust geproduceerde mortels nog verder uitgebreid en geoptimaliseerd. Er is een toenemende vraag naar bouwmaterialen met een lage milieubelasting (MKI), die daarnaast ook nog eens voldoen aan het besluit bouwwerken en leefomgeving (BBL). Deze nieuwe cementarme metsel-en doorstrijkmortels voldoen aan al deze eisen.

Deze morteltypes bevatten minimaal 40% minder cement t.o.v. de reguliere metsel- en doorstrijkmortels. Toch is met deze morteltypes (in combinatie met de meest gangbare bakstenen metselwerk) een buigtreksterkte ≥ 0,3 N/mm² (NEN-EN 1996-1-1) prima te realiseren. De mortels zijn geschikt voor het vermetselen van bijvoorbeeld:

  • Zuigende en sterk zuigende stenen; 
  • Gehydrofobeerde stenen;
  • Smalle stenen 65mm; (Getest bij TCKI rapport 24.05.00005, Fck1 0,68 N/mm²).
  • CO2 negatieve stenen.

 

Download de brochure! 

Tekening_silo_GC_website

Remix ontzorgt

Uit recent onderzoek van Stichting Stapelbouw (bron: Nieuwsflits, onderzoek ‘buigtreksterkte in de bouwpraktijk’) blijkt dat metselwerk vaak niet voldoet aan het Nederlands bouwbesluit. Ook blijken aannemers en metselaars vaak niet op de hoogte van de eisen die aan het metselwerk worden gesteld. Daarom heeft Remix al meer dan 15 jaar geleden (als eerste in Nederland!) het Mortel-Op-Maat systeem geïntroduceerd. Met dit systeem worden mortel en steen altijd goed op elkaar afgestemd en wordt de kwaliteit van het metselwerk gewaarborgd.

 

De groenste, de sterkste!

Wil je weten of deze mortel geschikt is voor jou project?

Toegestane bestandstypen: pdf, docx, Max. bestandsgrootte: 1 MB.
Wanneer je op ‘verzenden’ klikt, ga je automatisch akkoord met onze algemene voorwaarden.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Remix Droge Mortel
  • Hoofdstraat 41
  • 9531 AB Borger