Projecten

Seahorse Hengelo


Voor het metselwerk van de duurzaamste wijk van Hengelo heeft Remix Droge Mortel BV doorstrijkmortels geleverd voorzien van DUBOkeur voor DUurzaam BOuwen. Remix is de enige mortelfabrikant die het prestigieuze DUBOkeur voor doorstrijkmortels heeft weten te behalen. Het DUBOkeur bewijst dat een product (voor de bouw, GWW of interieur sector), grondstof, installatie of woning tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort. Dit wordt aangetoond aan de hand van een milieukundige levenscyclusanalyse (LCA) gemaakt door het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE).

> Bekijk

Commanderieplein Ootmarsum


Verschillende werkmaatschappijen van AGAR Holding BV uit Hengelo hebben, in opdracht van aannemersbedrijf Niehof BV, bijgedragen aan dit bijzonder mooie project. Samen hebben zij een uitgebreid pakket cement gerelateerde producten en diensten voor dit project geleverd.

> Bekijk

’T Groene Wold Almere


Aan de Goudplefierweg te Almere bouwt Vastbouw een nieuwe duurzame wijk genaamd ’t Groene Wold. Voor de eerste serie van 372 woningen heeft Remix verschillende typen Uitbloeiingsarme doorstrijkmortels geleverd. Toch hebben deze typen mortel allen dezelfde antraciet kleur.

> Bekijk

Lakenhal Leiden


Het metselwerk van de buitengevels van de nieuwe vleugel van Museum De Lakenhal in Leiden is uitgevoerd met een Deense baksteen, de Petersen-steen. Een bijzondere steen, die hoge eisen stelt aan de metselmortel. Remix Droge Mortel wist dankzij haar Mortel-Op-Maat systeem hiervoor precies de goede mortel te ontwikkelen.

> Bekijk

Sancta Maria Noordwijk


Voor dit mooie project op Sancta Maria in Noordwijk heeft Remix Antracietkleurige Dunbedmortel BM 272 UA geleverd.

> Bekijk

Zernike Tower Groningen


Bij het hoogbouwproject van de studentenflat aan de Hoogeweg in Groningen is Metselbedrijf K. Strating inmiddels op de hoogste verdieping aangekomen. Die ligt op 74 meter hoogte en is daarmee niet veel lager dan de Martinitoren (96,8 meter) en het GasUnie gebouw (89 meter). De metselaars van Strating hebben er goed tempo in. Zelfs met de 5cm brede klisstenen wordt regelmatig per dag 48 lagen gemetseld.

> Bekijk

Munch Brygge project te Oslo


Het woningbouwproject Munch Brygge is centraal gelegen in Oslo, tussen de Opera en het nieuwe Munch Museum. Het project bestaat uit vier appartementenblokken verdeeld over twee kwartieren, gescheiden door een schuine diagonale straat. Het diagonaal ontstond na een verlangen om een visuele connectie te creëren tussen Bjørvika, Sørenga en Ekebergåsen. Deze stedenbouwkundige groep verbindt visueel de buurten en vormt tegelijkertijd het startpunt voor de karakteristieke vorm en organisatie van het project.

> Bekijk

Stadsarchief Delft


Stadsarchief Delft is genomineerd als BNA Beste Gebouw van het jaar 2018. De gesiliconiseerde stenen zijn gemetseld met Remix Uitbloeiingsarme (UA) Doorstrijkmortel.  

> Bekijk

Jongerenhuisvesting Zonnelaan Groningen


Het 284 jongereneenheden omvattende nieuwbouwproject aan de Zonnelaan te Groningen is één van de eerste hoogbouwprojecten in Groningen dat aardbevingsbestendig is gebouwd. Remix Droge Mortel BV uit Borger ontwikkelde als eerste Nederlandse mortelfabrikant  een innovatieve aardbevingsbestendige  ER (Earthquake Resistance) mortel  voor het metselwerk. 

> Bekijk

BREEAM Excellent kantoorgebouw Heerema Leiden


Het nieuwe hoofdkantoor van maritiem aannemer Heerema aan de Vondellaan is gebouwd volgens BREEAM en voldoet aan het hoogst haalbare: "Exellent". Het mortelsysteem heeft dan vanzelfspreken Dubokeur en de mortelleverancier heet Remix.

> Bekijk

Spuitbeton als extra laag voor tunnelwanden


De tunnel in de Hondsrugweg heeft een nieuwe buitenlaag van verankerd spuitbeton gekregen. In de wanden van de nieuwe tunnel in de Hondsrugweg te Emmen waren scheuren ontstaan en de buitenlaag liet los bij uitdroging. 

> Bekijk

Openbaar Vervoer Terminal Breda


In het centrum van Breda wordt door Bouwcombinatie OVT Breda de nieuwe Openbaar Vervoer Terminal gebouwd. Dit is het grootste bouwproject van Noord-Brabant en omvat een modern stationsgebouw, bus perron, 147 appartementen, 21.500 m2 kantoorruimte, 9.000 m2 winkels, 4 horecagelegenheden, stallingsruimte voor 4.200 fietsen, parkeerruimte voor 720 auto's op het dak van de terminal en tot slot een nieuw, 36 meter brede voetgangerstunnel die het huidige Stationsplein en de wijk Belcrum met elkaar verbindt. In de Bouwcombinatie OVT Breda vof participeren Hurks groep bv en Ballast Nedam Bouw en Ontwikkeling B.V. Remix leverde hier de Uitbloeiingarme Doorstrijkmortels.

> Bekijk

Centrumplan Waddinxveen


Het Centrumplan Waddinxveen omvat de nieuwbouw van diverse woningen, winkels en horeca en een ruim bemeten parkeergarage van ca. 1200 plaatsen, voor ca. 60 winkels en 260 woningen. De winkel- en woonruimte is verdeeld in verschillende blokken, elk met een eigen architect. Tussen de blokken zijn straten (promenades) ontworpen. Bouwcombinatie Hurks-Slokker is, in opdracht van ASR Vastgoed Ontwikkeling, verantwoordelijk voor de bouw. Remix levert alle mortels voor het metselwerk.

> Bekijk

Het Bijvank Enschede


Bijvank-Noord is een uit 3 brinken bestaande woonbuurt in Enschede. De kwaliteit van de woningen en de leefomgeving izijn door de jaren heen verslechterd. Daarom heeft woningcorporatie Domijn besloten de buurt te gaan vernieuwen. Dit betekend sloop van alle 600 woningen en nieuwbouw van 360 huur- en koopwoningen. Fase 1 is gereed en Nijhuis Bouw BV realiseert fase 2. Het metsel-, voeg-, en doorstrijkwerk wordt uitgevoerd door Wessels BV met Remix Uitbloeiingsarme mortels in vele kleuren.

> Bekijk

Waterfront Dalfsen


Tussen de dorpskern van Dalfsen en rivier de Vecht wordt de komende jaren Waterfront Dalfsen gerealiseerd. Het gaat om een prestigieus project met een kenmerkende gevelarchitectuur met bijzonder metselwerk, een hoog afwerkingsniveau en historische allure.

> Bekijk

Ambiq Hoogeveen, natuurgevelsteen gevels met ronde vormen


Zorgorganisatie Ambiq te Hoogeveen heeft een nieuw orthopedagogisch centrum laten bouwen aan de rand van bedrijventerrein De Wieken. Bouwen van een ontwerp met natuursteen gevels in ronde vormen is intensief en vraagt om speciale oplossingen en een speciale mortel.

> Bekijk

Massief-passief woningzorgcentrum Vroomshoop


In Vroomshoop is één van de eerste woonzorgcomplexen volgens de 'massief-passief'  methode gebouwd. Met massief-passief wordt bedoeld dat op de traditionele Nederlandse manier wordt gebouwd, dus met een luchtspouw en massieve materialen als kalkzandsteen en baksteen. Het buitenblad van dit complex is met Remix uitbloeiingsarme UA) Doorstrijkmortel gemetseld.  

> Bekijk

De Dichter Nieuwegein


Aannemer Goldewijk heeft te Nieuwegein 24 zorgwoningen en 5 appartementen in opdracht van woningcorporatie Mitros gebouwd. 

> Bekijk

Lingevest Geldermalsen


Project Lingeveste van Woningbouwcorporatie Kleurrijk Wonen in de Rivierenwijk te Geldermalsen omvat 4 appartementgebouwen en 15 eengezinswoningen. Het bijzondere van dit project is dat aan de ene kant van de straat met Remix uitbloeiingsarme mortel wordt gemetseld en gelijktijdig aan de andere kant van de straat met een ander fabrikaat doorstrijkmortel die niet uitbloeiingsarm is. De verschillen zijn enorm!

> Bekijk

Van der Valk Dordrecht


Pal aan de A16, aan de poort van de Randstad, staat het nieuwe Van der Valk hotel. Het metselwerk van dit luxe viersterrenhotel is volgens de dunbed metselmethode uitgevoerd met Remix Uitbloeiingsarme Dunbedmortel met een lintvoeg van 5 mm.

> Bekijk

Paardencrematorium Beverwijk


Afscheid nemen van een paard is een emotionele en ingrijpende gebeurtenis. De oprichting van Paardencrematorium Westerhout is voortgekomen uit liefde voor het paard. Het crematorium is er dan ook volledig op ingericht om de band tussen mens en paard ook in de laatste levensfase te bekrachtigen. 

> Bekijk

Politietoren Assen


Het politiebureau van Assen (bijgenaamd de Pettenflet) bestaat uit een laagbouwgedeelte (drie lagen) en een toren van veertien lagen plus technische ruimte. Het metselwerk is uitgevoerd met Remix Uitbloeiingsarme Doorstrijkmortel in de kleur zwart.

> Bekijk

Erfgoedpark De Toekomst Scheemda


De Toekomst is een voormalige strokartonfabriek bij het Groningse Scheemda. Het complex, en dan met name de hoge schoorsteen, is prominent zichtbaar vanaf de A7. De fabriek is inmiddels geheel gerestaureerd. Het metselwerk van de buitenmuren en de schoorsteen is gerestaureert met Remix en Sakrete kalkcementmortels.

> Bekijk

Rabobank Nieuwleusen


Het kantoor van de Rabobank te Nieuwleusen is volgen de dunbedmethode gemetseld met Remix Dunbedmortel in de kleur Terra. Door met terugliggende voeg te metselen is een fraai keramisch aanzicht ontstaan.

> Bekijk

La Liberté Groningen


Tegenover de Gasunie, aan de westelijk ring in Groningen, ontwierp de Franse architect Dominique Perrault in opdracht van Christelijke Woningstichting Patrimonium La Liberté twee kantoor- en woontorens. De eerste toren heeft tweeëntwintig lagen, waardoor de toren zo’n 72 meter in hoogte is, de tweede toren steekt met tien lagen zo’n 40 meter de hoogte in. Een spectaculair gezicht.

> Bekijk

Canadian River Hellendoorn


De Canadian River (nu Wild Waterval) in het Avonturenpark Hellendoorn is de eerste boomstamattractie die in Nederland werd gebouwd. De baan opende in 1982 en werd gebouwd door het toenmalige MACK Rides. De renovatie van het waterbassin is uitgevoerd met Remix Spuitbetonmortel.

> Bekijk