Veelgestelde vragen

Hoelang moet betonmortel of zandcementmortel uitharden voordat ik de vloer verder kan afwerken?

Voor de uithardingstijd van een beton- of zandcementvloer geldt een vuistregel van 1 week per cm vloerdikte. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid.

Het tijdstip voor afwerken wordt bepaald door het (rest)vochtgehalte in de vloer en door de wijze van afwerken.
• Damp-open afwerking (tapijt) en tegels
Ca. 2% volgens tabel 4 van de URL 35-101
• Damp-dichte afwerking (PVC)
De leverancier van de vloerafwerking kan een vochtmeting doen om te bepalen of de ondervloer droog genoeg is.

Welk grondeermiddel heb ik nodig?

Remix Snelgronderig geeft na droging een ruw oppervlak op gladde ondergronden. Gebruik deze grondering als hechtlaag op niet zuigende gladde ondergronden binnen. En als hechtlaag op zuigende ondergronden binnen en buiten als een snelle droogtijd is gewenst.

Gebruik Remix Universeel Grondering op zuigende ondergronden. Deze grondering werkt als hechtbrug en regulering van het zuigend vermogen van minerale ondergronden. Geschikt voor het aanbrengen van onder andere reparatie- en uitvlakmortel, pleister, stucwerk, tegellijm en egalisatiemortel.

Hoe moet ik mijn vloer egaliseren?

Bepaal eerst de laagdikte die nodig is. Voor de laagdikte van 1 tot 10 mm gebruik je Remix Egalisatiemortel EM10 en voor een laagdikte van 11 tot 30 mm gebruik je Remix Egalisatiemortel EM30. In het productinformatieblad bij de omschrijving van de egalisatiemortel vind je een uitgebreid verwerkingsadvies.

Enkele tip voor het egaliseren:
• Grondeer altijd de ondergrond met Remix Universeel Grondering (zuigende ondergrond, lange droogtijd) of Remix Snelgrondering (niet zuigende en zuigende gladde ondergrond, korte droogtijd).
• Gebruik voor het mengen van egaline altijd een speciale egaline garde.
• Werk bij grote oppervlakken met minimaal 2 personen; 1 persoon mengt de ander brengt de egaline aan.

Bekijk onze instructiefilm op Youtube.

Waarmee kan ik vloerverwarming afwerken?

Werk vloerverwarming af met zandcementmortel die gemengd is met vezels en dispersie (Multipol). Of gebruik Remix Gietvloermortel Snel, deze is zonder toevoeging geschikt voor het afwerken van vloerverwarming.

Hoe kan ik sleuven opvullen van de vloerverwarming?

Om alleen de sleuven dicht te maken kan je Remix Multimortel mengen met 5-5,5 liter water. De sleuven benevel je met een airless spuit, daarna giet je de mortel in de sleuven. Trek de sleuven dicht met een vloertrekker of spaan. Ook de Remix Gietvloermortel Snel is hier heel goed voor geschikt.

Kan ik met een krimparme gietmortel een vloer egaliseren?

Nee, deze mortel bevat zoveel cement dat de vloer gaat scheuren. Voor het egaliseren van een vloer gebruik je Egalisatiemortel EM10 of Egalisatiemortel EM30.

Krimparme gietmortel van Remix gebruik je voor het spelingvrij en sluitend aangieten en ondergieten van onder andere: machinefundaties, kraanbanen, brugopleggingen, prefab betonelementen, verankeringen en voorspankanalen.

Met welk product kan ik een buitengevel stukadoren?

Stuken van muren kan met onze Remix 4in1 mortel en met de Remix Multimortel. Voor stucwerk in kleur, gebruik je onze Doorstrijkmortel DDA mortel.

Wat is het verschil tussen Remix en Sakrete mortel?

Remix is ons eigen merk. Internationaal bekend en ontstaan als silomerk. Remix is producent en licentiehouder voor Sakrete, uitsluitend in Nederland. De recepten voor beide merken zijn nagenoeg hetzelfde.

Kan ik een proefmonster of colorbox ontvangen?

Dat kan zeker. Vraag dit aan via het contactformulier op deze pagina, of via info@remix.nl.

Mijn vraag staat er niet bij

Heb je een andere vraag of wil je een morteladvies op maat? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met het maken van de beste keuze.