Gietvloermortel-Schluter

Zeer snelle gietvloermortel

Slechts 4 tot 6 uur na het aanbrengen kun je al over de Remix/Sakrete Gietvloermortel Snel lopen. De volgende dag is deze al betegelbaar. Een ideale combinatie vormt de zeer dunne klimaatregelende tegelvloer Schlüter-BEKOTEC-THERM met deze gietvloermortel. Ette Ploeg van Ette Ploeg Multiklus past sinds medio 2022 geen ander dekvloersysteem meer toe bij zijn projecten. BouwTotaal sprak met alle partijen: wat zijn de voordelen?

Dun, licht en snel: dat zijn de belangrijkste troeven van de Remix Gietvloermortel Snel. Deze snel uithardende gietvloermortel is geschikt voor het maken van cementdekvloeren op minerale ondergronden in laagdiktes van 30 tot 100 mm. “Door de samenstelling van deze sneldrogende mix hardt deze gietvloer heel snel uit tot een hoge sterkte van 25 N/mm2. Na 4 tot 6 uur kun je er al overheen lopen en de volgende dag kun je een ontkoppelingsmat leggen en tegelen. Je hoeft dus niet 28 dagen te wachten tot dekvloer droog is. Dat biedt enorme voordelen bij onder meer retailprojecten, maar ook in de woningbouw is dit prettig. Vooral in de renovatie blijft de overlast voor bewoners beperkt”, zegt Jan Bouwe Reinholtd, accountmanager bij Remix. “En met een belastbaarheid tot 5 kN/m2 is deze dekvloer ook geschikt voor bijvoorbeeld autoshowrooms”, vervolgt Ette Ploeg.

Egaliseren kan eveneens met deze gietvloermortel. Jan Bouwe: “We hebben recentelijk een oude ‘kratervloer’ geëgaliseerd in een kantine en nevenruimten die tot één geheel waren samengevoegd. De oneffenheden varieerden van 10 tot 100 mm. Daar hebben we de gietvloermortel op aangebracht. Dan heb je de volgende dag een prachtige egale ondervloer.”

Lees hier het volledige artikel in Bouwtotaal

Remix Gietvloermortel Snel op Bekotec vloer