Green Collection Blokkenlijm

Lijmen van kalkzandsteen, cellenbeton en snelbouwblokken

Kalkzandsteen-, cellenbeton- en keramische (snelbouw)blokken zijn zowel te verlijmen als te vermetselen. Verlijmen heeft een veel kortere verwerkingstijd en is eenvoudiger uit te voeren. De verlijmde muur of wand bereikt al na 24 uur zijn mechanische sterkte, terwijl dit bij een gemetselde muur 28 dagen duurt. Er is dus veel minder gevaar bij storm. Ook is er minder risico op vorstschade, zeker als met een speciaal winterrecept wordt verlijmd dat zelfs bestand is tegen temperaturen tot -3°C. Verlijmen geeft een vlakker oppervlak, waardoor de muur dunner kan worden bepleisterd of eventueel rechtstreeks kan worden betegeld.

Remix Blokkenlijm

Remix Blokkenlijm is een kant en klare droge mortel op basis van witte portland cement conform NEN-EN 998- 2 en BRL 1905. Deze Komo gecertificeerde Blokkenlijm is geschikt als kalkzandsteenlijm en cellenbetonlijm voor binnen en buiten. Deze mortel is tevens geschikt voor het verlijmen van keramische (snelbouw) blokken als bijvoorbeeld Porotherm Poriso en voor het uitvullen, egaliseren en dunpleisteren van vlakke, gelijmde binnenwanden tot maximaal 5 mm laagdikte.

Blokkenlijm wordt geleverd als seizoensgebonden mortel en is ook als zodanig leverbaar. Het zomerrecept is geschikt voor verwerking bij hogere temperaturen (+5°C tot +25°C). Voor verwerking buiten van april tot november (verwerking bij droog weer met hogere temperaturen). Het winterrecept is geschikt voor verwerking bij lagere temperaturen (-3°C tot +15°C) en voor verwerking buiten van november tot april.

Producteigenschappen

  • Voor zowel binnen- als buitenwerk;
  • Hoge druksterkte (M15) en hoge kleefkracht en hechtsterkte;
  • Hoog watervasthoudend vermogen;
  • Lange verwerkingstijd;
  • Weer- en vorstbestendig.

Remix Blokkenlijm is leverbaar in regendichte PE zakken van 25 kg en voor de kleine (reparatie)klussen in emmers van 5 kg.