Betonmuur met mortel

Mortel-Op-Maat

Mortel-Op-Maat®

Ga je op zoek naar een mortel voor je project dan merk je al snel dat er veel keuze is. Die keuze is er niet voor niets. De afgelopen decennia is er veel veranderd in de keuze aan metselstenen en toepassingen. Onze mortels worden continu doorontwikkeld voor gebruiksgemak en de beste prestaties.

Welke mortel kiezen

De keuze voor de beste mortel is altijd maatwerk en afgestemd op de metselsteen, toepassing en weersomstandigheden. Om dit voor ieder project mogelijk te maken hebben wij het Remix Mortel-Op-Maat® systeem ontwikkeld.

6S4A6915

Remix Mortel-Op-Maat® systeem

Het Mortel-Op-Maat systeem bestaat uit meer dan 1.000 verschillende mortelrecepten. We spelen hiermee snel en flexibel in op de verschillende metselstenen, de methode, het weer en omstandigheden op de bouwplaats.

In het Mortel-Op-Maat systeem vind je droge mortel voor traditioneel metselwerk met uitkrabben en navoegen en mortels voor de doorstrijk- en dunbedmethode.

Ik wil een vrijblijvend morteladvies op maat.

_DSC2218

Jouw mortelrecept op maat

Welke metselsteen gebruik je?

Allereerst is de keuze voor de mortel afhankelijk van de metselsteen. Een gesiliconiseerde steen vraagt bijvoorbeeld een andere mortelsamenstelling dan een sterk bezande metselsteen. Daarnaast zijn er metselstenen die zich gedragen als een spons en al het vocht uit specie trekken. Die vragen om een mortel met een hoog watervasthoudend vermogen.

Verschillende toepassingen

Naast de metselsteen hebben ook de toepassing en het weer invloed op de beste mortelkeuze. Toepassingen variëren van een smalle steen met een enorme stapelhoogte per dag tot aardbevingsbestendig metselwerk in aardbevingsgebied.

Weersomstandigheden

Om in te spelen op de temperatuurverschillen en weersomstandigheden hebben wij speciale zomer- en wintermortels. Daarnaast bieden we in het Mortel-Op-Maat systeem mortels die geschikt zijn voor zware omstandigheden zoals kademuren en metselwerk in kustgebieden.

Morteladvies

Voor een morteladvies neem je contact op met onze accountmanagers. In afstemming met de opdrachtgever, architect en uitvoerende partijen, brengen wij gratis en vrijblijvend een morteladvies op maat uit voor jouw project.

Ik wil een vrijblijvend morteladvies op maat.