Munch Brygge project te Oslo

Het woningbouwproject Munch Brygge is centraal gelegen in Oslo, tussen de Opera en het nieuwe Munch Museum. Het project bestaat uit vier appartementenblokken verdeeld over twee kwartieren, gescheiden door een schuine diagonale straat. Het diagonaal ontstond na een verlangen om een visuele connectie te creëren tussen Bjørvika, Sørenga en Ekebergåsen. Deze stedenbouwkundige groep verbindt visueel de buurten en vormt tegelijkertijd het startpunt voor de karakteristieke vorm en organisatie van het project.
 
Elk appartement wordt schuin geplaatst achter de diagonaal, en krijgt op deze manier goede lichtomstandigheden en uitzicht op de fjord. De balkons fungeren als semi-private buitenruimtes in het verlengde van de woningen, en met hun verschuivingen creëren ze een grofmazig weefsel in de gevel. Naarmate de dag verstrijkt, geeft de zon een spel van licht en schaduw in het weefsel en in de rode baksteen die in de nis is gelegd. De baksteen geeft een verbindend en duidelijk karakter aan de gebouwen terwijl het een warm en tactiel element is voor het anders zo koele palet van het gebied.
 
Voor het Munch Brygge project levert Remix een op maat gemaakte mortel, waarvan de kleur perfect bij de baksteen past. Deze kleur is speciaal ontworpen door Lund + Slaato architecten. Het metselwerk wordt gedaan door Mjøndalen Mur & Puss AS.