La Liberté Groningen

De locatie waarop La Liberté is gerealiseerd maakt deel uit van een reeks prominente locaties langs de stadsring van Groningen. Gebouwen met hogere bebouwing markeren die essentiële plekken. Tegenover het massieve, organisch kantoorgebouw van de Gasunie moest een slank luchtig gebouw als tegenhanger komen. Neerhof Oving: ‘Maar wel een gebouw van 25 bij 25 meter. Anders was het niet mogelijk om vijf appartementen per etage te realiseren, wat nodig was voor de haalbaarheid voor het project. De slankheid is gerealiseerd door de blokken te verschuiven: die gaan als het ware op één been staan. En dit wordt nog eens versterkt door de insnoering op de derde verdieping.

De gevels zijn volgens de doorstrijktechniek gemetseld met Remix uitbloeiingsarme doorstrijkmortel, om verzekerd te zijn van fraaie gevels zonder hinderlijke witte kalkuitbloei. Deze mortel heeft het Dubokeur voor duurzaam bouwen van het Nederlands Instutuut voor Bouwbiologie en Ecologie (Nibe).