Kunstrouteproject wordt soloproject

Hoogeveen - Kunstenaar Geert Oldenbeuving is een megaproject begonnen, zijn grootste tot nu toe: het beschilderen van een metershoge silo voor de firma Remix voor het 40-jarig bestaan van dit bedrijf. Als thema koos de Hoogevener voor Vogels voor de vrijheid en Cirkels voor het leven gesteund door de golven van het Water.

Half maart is hij in zijn eentje begonnen met de uitvoering op de silo. Dat was eigenlijk niet de bedoeling. Het was bedacht als pr-stunt voor de Kunstroute Hoogeveen waarbij de silo een plek zou krijgen in de binnenstad krijgen en iedereen zou er een kleurtje op kunnen aanbrengen onder begeleiding van deelnemers van de Kunstroute. Nu dat door corona niet mogelijk is, zoals heel veel, is Geert Oldenbeuving vol goede moed in zijn eentje aan de silo begonnen. „Ik gooi de handdoek niet zomaar in de ring”, zegt hij lachend.
 
Hoog
Van het bedrijf kreeg hij alle medewerking en men werd steeds enthousiaster naarmate het werk vordert. „Hoog is het wel, ik zal denk ik nog wel eens in een hoogwerker belanden. Wat wel jammer is, is het feit dat Hoogeveners het kunstwerk niet kunnen zien groeien deze zomer.”
 
Ook de onthulling ter opening van de Kunstroute kan niet door kan gaan omdat ook de Kunstroute een jaar wordt uitgesteld. „Bijzonder spijtig. Het jubileum voor het 15-jarig bestaan van de Kunstroute gaan we nu volgend jaar vieren.”
 
De kunstenaar verklapt dat hij samen met andere leden van de Kunstroute alweer zit te broeden op nieuwe PR-plannen. „Het vraagt om een feestje. Bovendien is de Kunstroute nog nooit zo hard gegroeid als voorheen, wel 40 deelnemers.”
 
 

Lees hier het originele artikel op de website van de Hoogeveense courant