Nieuws

ISO 9001 certificering met succes verlengd


Met trots mogen wij melden dat het ISO 9001 certificaat voor Remix Droge Mortel met succes is verlengd voor de komende 3 jaar! 

De ISO 9001 is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie. In het laatste kwartaal van 2019 heeft Remix een tussentijdse ISO audit gehad om de kwaliteit te laten beoordelen. Onlangs is door de Kiwa onze ISO 9001 met succes verlengd.

Bij Remix staat kwaliteit hoog in het vaandel, en wie kiest voor kwaliteit, laat niets aan het toeval over. Dat begint met de keuze van de grondstoffen. Remix gebruikt gecertificeerde grondstoffen, die bij binnenkomst worden gecontroleerd. Producten en productieprocessen van Remix zijn gecertificeerd door stichting BMC, dragen het KOMO-certificaat en zijn voorzien van het CE merkteken. Om te zorgen dat dagelijks de juiste producten, op de juiste manier geproduceerd en het juiste moment gedistribueerd worden, heeft Remix een uitgebreid en gecertificeerd kwaliteitsysteem opgesteld waarin alle facetten zijn gewaarborgd, zodat u als klant altijd op de juiste manier wordt bediend. 

Bekijk hier ons certificaat

Kunstrouteproject wordt soloproject

Hoogeveen - Kunstenaar Geert Oldenbeuving is een megaproject begonnen, zijn grootste tot nu toe: het beschilderen van een metershoge silo voor de firma Remix voor het 40-jarig bestaan van dit bedrijf. Als thema koos de Hoogevener voor Vogels voor de vrijheid en Cirkels voor het leven gesteund door de golven van het Water.

 

 

 

Lees meer

Aardbevingsbestendiger metselwerk in Groningen met nauwelijks meerkosten

Gebouwen in de Provincie Groningen worden blootgesteld aan aardbevingen als gevolg van gaswinning in dit gebied. Door TNO is, in samenwerking met o.a. Remix Droge Mortel uit Borger en Steenindustrie Strating uit Oude Pekela een triltafeltest ontwikkeld om te bepalen hoe goed gebouwen in de Groningen bestand zijn tegen aardbevingen. Een heel gebouw testen is vrijwel onmogelijk, maar een deel van een gebouw testen is wel mogelijk. Met de triltafeltest kan een gebouwdeel (geveldeel) worden getest. In deze aardbevingstest worden krachten, versnellingen en verplaatsingen van het geveldeel tijdens gesimuleerde aardbevingen gemeten. Met de meetgegevens kunnen de eigenschappen van het gebouwdeel worden bepaald. Die eigenschappen kunnen vervolgens worden gebruikt om een nauwkeurige berekening te maken van het gedrag van het hele gebouw tijdens een aardbeving. Zo kan worden bepaald hoe goed gebouwen in Groningen bestand zijn tegen aardbevingen en welke versterkingsmaatregelen effectief zijn. 

Lees meer